Skip to content
All posts

Har du laget innhold som dette på Instagram?

På Instagram finnes mange muligheter til å lage morsomt og variert innhold. Her er fire konkrete idéer som kanskje kan inspirere deg til å lage noe nytt til denne plattformen.

 

1. Lag en enkel Reel

Har du ikke forsøkt å lage en Reel enda vil vi anbefale deg å prøve. Det trenger ikke være verre enn at du lager en kort video, en Reel kan være på maks 60 sekunder, satt sammen med noen bilder med litt tekst på. Et konkret forslag er at du kan lage en Reel om følgende:

Ta et bilde fra noe som skjer mandag til fredag i virksomheten din, sett sammen og legg på teksten: Mandag, tirsdag, osv. Ta stilling til om bilde sier nok, eller om det i tillegg til ukedag bør være et par ord som forklarer bildet.

Du kan redigere Reels der du vanligvis rediger video, eller direkte i appen. I Reels på Instagram kan du også velge i mye musikk du kan legge på videoen.

Husk å tenke på hva som er interessant for målgruppen din å få vite om uken i din virksomhet. Som alltid, tenk på hva du kan gi av verdi til følgerne dine.2. Lag en karusellpost som «henger sammen» når du sveiper

En enkel måte å gjøre dette på er å bruke en app. Tonje i #teamVU har Android-telefon, og bruker appen som heter PanoramaCrop. Apple har liknende apper som for eksempel Scroll Post for Insta: Caro.

I PanoramaCrop kan du enkelt dele opp bildene dine, før du legger dem ut på Instagram. Velg funksjonen «new swipeable post» inne i appen, og velg et bilde fra kamerarullen. Så velger du hvor mange swipes du ønsker i posten, og du kan velge om du vil ha 1:1-format eller 4:5-format. I tillegg velger du hvor mange deler du ønsker å dele opp bildet i. Ganske gøy! 

 

3. Bruk Canva og lag poster fra nettsiden

Finn en artikkel, eller en side med viktig informasjon på nettsiden deres, og gjør om informasjon til poster ved hjelp av Canva. Canva er et designprogram som du kan bruke på nettet, og det finnes en gratis versjon du kommer langt med. Her kan du enkelt kombinere tekst, bilder og elementer for å lage fine poster. Sannsynligvis har du masse godt innhold på nettsiden din som kan få skinne litt ekstra på Instagram.

 

4. Lag en story med en meningsmåling

I story er det mange forskjellige stickers som du kan gjøre mye morsomt med. Vi liker godt å kunne respondere enkelt når vi blar i stories, for eksempel å svare på spørsmål og meningsmålinger bare ved et klikk. Dette er også fint for kontoen din, siden det teller som engasjement hvis folk er aktive på interaktive stickers du har lagt ut.

Hvilke enkle ja/nei-spørsmål kan du spørre målgruppen din om? Om de liker eller ikke liker noe? Om de har prøvd eller ikke prøvd noe? Om de gleder seg eller ikke gleder seg til noe?Eksempler på stories
Dette er noen av tingene vi har spurt folk i story om. Når man trykker på et svar, får man opp hvor mange prosent som har svart hva.

 

Øvelse gjør mester

Uansett om du vil prøve noen av disse postene, eller noe helt annet; Glem aldri at øvelse gjør mester. Det gjelder for mye, men ikke minst når du lager innhold til sosiale medier. Så prøv noe nytt, test forskjellige ting og ha det gøy.

 

New call-to-action