<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=1613999265353856&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
KONTAKT OSS
🌟 En kundehistorie til inspirasjon 🌟
 
En av de første virksomhetene som tok kontakt da Covid-19 medførte lockdown og mye hjemmekontor, var Anne Mette fra Matmerk. Hun tenkte at denne tiden, som uansett nå ble annerledes og med færre vanlige aktiviteter for de tre merkeordningene Matmerk representerer, nemlig Nyt Norge, Spesialitet og Økoprat, like gjerne kunne brukes til et dypdykk ned i hvordan de bruker sosiale medier og generelt heve kompetansen i kommunikasjonsavdelingen på denne fronten.
 

Hvordan kan vi utvikle vår tilstedeværelse i sosiale medier? 

Sammen med Anne Mette lagde vi en plan for fire workshops;
 
📌 Analyse av merkeordningenes kanaler på Facebook og Instagram
📌 Hvordan kan vi jobbe strategisk og målrettet i sosiale medier?
📌 Praktiske tips og konkret bruk av Facebook og Instagram
📌 Strategiske avgjørelser, praktiske diskusjoner og hva gjør vi nå?
 
Det ble fort synlig for meg da jeg jobbet meg gjennom kanalene deres, samt fikk lese noen kommunikasjonsplaner, redaksjonsplakater og strategidokumenter, og da jeg gjorde analyse via FanpageKarma, at dette er en gjeng som blant de 'beste i klassen'. De får god hjelp av flinke folk i MediaCom til å lage kampanjer og annonsere på innholdet de skaper, og de er veloverveide, nytenkende og generelt langt fremme i skoene når det kommer til deres bruk av sosiale medier og digitale kanaler. Så - da gjaldt det å finne ut av hvordan vi kunne få merkeordningene til Matmerk til å gå fra godt jobbet til WOW - enda bedre jobbet! 
 
For en spennende og givende prosess dette har vært, også for meg som har jobbet med Matmerk gjennom disse fire workshopene. Jeg virkelig ELSKER å få dypdykke ned sammen med virksomheter på denne måten, for jeg lærer utrolig mye selv også og det gir erfaringer, skaper gode diskusjoner og betyr virkelig en utvikling for meg selv og vårt team i VU også. 
 

Hvordan kan vi lære av våre nye erfaringer?

Etter endt workshoprekke, ønsket Anne Mette at jeg holdt et foredrag for alle ansatte i Matmerk på en Faglunsj i deres lokaler. Dette var da for hele organisasjonen, altså flere enn de som var med på workshopene fra kommunikasjonsavdelingen, for å sikre at vi fikk presentert til alle hvorfor det er viktig å være enda mer bevisst i bruken av sosiale medier og slik at jeg kunne vise frem noen av resultatene fra analysen, si noe mer om hvordan innholdet og prosessene fremover blir - og ikke minst; hvordan resten av organisasjonen kan være med og bidra til, samt støtte oppunder, alt det gode innholdet som de skal lage i tiden fremover.
 
Helt avslutningsvis oppsummerte Anne Mette hvordan Matmerk nå skulle justere sin kommunikasjon fremover, og konklusjonene deres er så jeg blir varm om hjerteroten. Makan til folk! Makan til evne til å ta til seg innspill, justere kurs raskt og hele tiden jobbe for en evig utvikling. Jeg gleder meg til å følge med på ferden til disse merkeordningene fremover!
 
 
Skjermdump av oppsummering Matmerk gjorde etter endt worskhoprekke med VU.
Jeg har fått lov til å dele oppsummeringen over med dere, og tenker dette kan være god inspirasjon for flere virksomheter der ute. Ta en titt på punktene under, og se om noe her kan være til inspirasjon til deg og din virksomhet i sosiale medier. 
 

Hvordan kan vi jobbe bedre i sosiale medier?

📌 Poste mer, og til riktig tidspunkt på døgnet (og ukedagen)
📌 Klare kommunikasjonsmål for alle poster; hva vil vi gi av verdi?
📌 Hvem er målgruppen vår, og lager vi innhold som er relevant for dem?
📌 Velge riktig format og type post etter hva vi ønsker å oppnå
📌 Ukentlig resultatmåling (hva fungerte bra / dårlig, og hvorfor?)
📌 La posten gå organisk først, og legg på ads om posten gjør det bra
📌 Test, test, TEST - og deretter; endre, juster og endre igjen!
📌 Svare på alle kommentarer og meldinger, og del andres innhold også
📌 Ha ukentlige redaksjonsmøter for effektiv planlegging og struktur
 
Dette har vært lærerikt å gjennomføre, på mange måter, og Matmerk er en en spennende organisasjon som vi helt klart skal følge med på videre fremover. Se gjerne på punktene som Matmerk har i sin konklusjon, for der mener vi virkelig det er mye læring å hente for alle og enhver. 
 
Håper dette var til inspirasjon - og tusen takk til Anne Mette og Matmerk for at vi fikk dele! 
 
// Astrid
 

Relaterte artikler

Workshop - for intern utvikling i..

Vi i Valen-Utvik leverer ulike tjenester innen sosiale medier til bedrifter av ulike størrelser. Vi er..

Les mer

Kommentarer

NYHETSBREV

Motta artikler fra Valen-Utvik

OM VALEN-UTVIK

Valen-Utvik tilbyr sine tjenester i form av konsulenttjenester på kort eller lang sikt, som rådgiver, strateg, koordinator eller prosjektleder, eller som fullt ut ansvarlig for all gjennomføring og kommunikasjon i sosiale medier på vegne av din bedrift. Valen-Utvik leverer drift av sosiale kanaler på vegne av bedrifter, men holder også kurs, foredrag og workshops for selskaper som vedlikeholder den daglige kommunikasjonen i sosiale kanaler selv.