<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=1613999265353856&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
KONTAKT OSS

Facebook er verdens største sosiale nettverk. Her kan du enkelt opprette en egen profil, som kan gir folk en rask presentasjon av hvem du er. Når du har opprettet en profil, kan de du har blitt venner med, se innholdet du har på profilen din, inkludert det du publiserer selv. På veggen gis det muligheter til å publisere statuser (tekst), bilder, lenker, video med mer. 

Du kan legge til / bli venner med familie og venner, og enkelt chatte direkte med disse. 

Anbefalt aldersgrense  på Facebook: 13 år.

 Screen_Shot_2016-10-17_at_12.55.21.png


 

Din private Facebook-profil

Trykker du på navnet ditt, som er øverst i menylinjen,  kommer du inn på din egen profil. Her legger du til et profilbilde, et forsidebilde og basisinformasjonen du vil ha om deg. Bilder du er tagget i vil også komme opp her. Diverse innlegg ting du blir tagget i, som statuser du skriver, statuser du blir tagget i, eller bilder du legger ut vil også dukke opp på på veggen/profilen din.

unspecified-9-2.png

Status:

En status er en slags oppdatering for dine venner. Du kan velge om statusen skal være offentlig, altså synlig for alle som klikker seg inn til din Faceobokprofil, eller om den kun skal være synlig for  vennene dine, eller eller andre grupper / lister du selv definerer. 

Om du redigerer hvem en oppdatering skal være synlig for, vil dette også være allerede valgt for deg til neste gang du legger ut en oppdatering. Derfor er det nyttig å ta en kikk og sjekke at man publiserer et innlegg, med akkurat den graden av synlighet som man selv ønsker. 

 

unspecified-10-2.png

unspecified-19.png

Andres Facebookvegg:

Her skriver du hvis du vil si noe til en spesiell person, for eksempel om du vil gratulere en venn med dagen eller dele et bilde. Skriver du en melding på en annen persons vegg, vil den være åpen for alle å se, og det vil også komme opp i nyhetsoppdateringen til venner du har på Facebook. Hvem som helst vil kunne like eller kommentere denne oppdateringen, om du ikke selv begrenser hvem den skal være synlig for. 

Melding:

Her kan du sende en privat beskjed til en eller flere av vennene dine, akkurat som du gjør når du sender en e-post eller en sms. Dette vil ikke dukke opp i nyhetsoppdateringen. Gruppemeldinger kan være nyttige, for eksempel hvis du skal invitere til middag og du vil gi gjestene dine en felles beskjed. Du skriver alle navnene inn som mottakere, alle vil motta - alle kan svare, og alle ser og får varslinger om hverandres svar. 

Nyhetsoppdatering

Her vil oppdateringer fra vennene du har på Facebook og sidene (bedriftsprofilene, gruppene) du følger, dukke opp. Her får du se et utvalg av statuser, bilder, arrangementer venner skal delta på og lignende som Facebook velger ut for deg. 

 unspecified-1-11.png

 

 

Din bedrifts eller organisasjon sin Facebookside

 

Screen Shot 2016-07-22 at 09.03.34

 

Hvem som helst kan opprette en side (en Facebookside). En side er bra å ha hvis du har en bedrift, men det er også nyttig for organisasjoner, idrettsutøvere, artister og så videre. Bedrifter som er aktive på Facebook har ofte fokus på kundeservice, så det kan være smart å oppsøke bedriften for å få et kjapt svar der - i stedet for å ringe dem og bli sittende i en lang telefonkø.

 

unspecified-5-4.png
 

Ved å like en side på Facebook, vil du kunne få oppdateringene fra siden opp i nyhetsoppdateringen din, og ellers fungerer bedrifters profiler ganske likt som profilene til de du er venner med. Du kan sende dem en melding eller skrive på veggen deres, og i tillegg kan du legge igjen en anmeldelse med karakter (stjerner), for eksempel hvis du vil gi ris eller ros til en restaurant du har spist på.


 Grupper på Facebook 

 

Screen Shot 2016-07-22 at 12.48.25

 

Hvem som helst kan starte en gruppe. Kanskje du trenger et felles sted for å samle informasjon og kommunikasjon med idrettslaget du er trener for eller strikkeklubben du er medlem i?
En gruppe har medlemmer, og den kan enten være åpen, lukket eller hemmelig. Er gruppen åpen, kan hvem som helst bli medlem og informasjon som blir postet på siden vil dukke opp på nyhetsveggen til medlemmene. Du kan også bli invitert inn i en gruppe av noen som er venn med deg på Faceobok. Er gruppen lukket, er innholdet ikke synlig for de som ikke er medlemmer, annet enn informasjon om hvor mange og hvem som er medlemmer. Hvis du vil bli medlem i en lukket gruppe, trykker du på "bli medlem", men noen i gruppen må godkjenne forespørselen din. Grupper kan også være hemmelige. Da er de ikke søkbare og ingen informasjon fra gruppen er tilgjengelig om man ikke er medlem i gruppen, heller ikke hvem som er medlem i gruppen. For å bli medlem, må noen som er medlem må legge deg til. 

 

Arrangement på Facebook

 

unspecified-6-1.png

 

Kanskje du skal arrangere en middag for venner eller en fest på nyttårsaften? Man kan velge om arrangementet skal være privat eller åpent for alle, og det er nok smart å avgjøre på forhånd, så man ikke ender opp med å invitere alle man kjenner (og ikke kjenner) til noe som skulle vært privat. Man har også et valg om hvorvidt gjestene også kan invitere sine venner. Arrangementer er en bra måte å holde oversikt over konserter, konferanser eller andre ting du har lyst til å gå på, og man kan få oppdatert informasjon fra arrangøren, se hvilke venner som skal på samme arrangement og man kan kommunisere med andre deltakere.

Husk, poster man et bilde eller tekst feil kan det alltid slettes, og man lærer aller mest av å kaste seg ut i det og prøve seg fram.

Har du lyst til å lære mer? Vi har laget et dokument som samler alle bloggpostene i denne lille serien. 
Klikk på knappen under for å lære mer om Instagram, Snapchat og Twitter også!

 
Kom i gang med sosiale medier!

 

Vil du lære om Facebook for bedrifter? Se her!

Astrid har laget et gratis mini-nettkurs med videoer du kan se på når det passer deg best - og dette kurset er en liten smakebit på et fullt kurs som kommer om kun kort tid.

 

 

Relaterte artikler

Kommentarer

NYHETSBREV

Motta artikler fra Valen-Utvik

OM VALEN-UTVIK

Valen-Utvik tilbyr sine tjenester i form av konsulenttjenester på kort eller lang sikt, som rådgiver, strateg, koordinator eller prosjektleder, eller som fullt ut ansvarlig for all gjennomføring og kommunikasjon i sosiale medier på vegne av din bedrift. Valen-Utvik leverer drift av sosiale kanaler på vegne av bedrifter, men holder også kurs, foredrag og workshops for selskaper som vedlikeholder den daglige kommunikasjonen i sosiale kanaler selv.