<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=1613999265353856&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
KONTAKT OSS

Instagram er en gratis-app som lar deg dele bilder og video. Du laster enkelt ned Instagram-appen og lager en bruker ved å logge inn med Facebook eller med epostadresse. Da kan du dele bilder og video med dine følgere, og du kan søke frem, like (hjerte) og kommentere andres bilder og videoer. Aldersanbefalingen for å ha en profil, er 12 år. 


Åpen eller lukket profil?

I innstillingene kan du velge om du vil ha en åpen eller lukket Instagramkonto. Med en lukket profil kan ingen se bildene eller videoene dine med mindre du har godkjent at de kan følge deg. Mange velger lukket profil hvis man ønsker at kun de nærmeste skal se bildene man poster. Du har bedre kontroll på det du deler, men husk at det allikevel postes på internett og det er alltid lurt å tenke gjennom hvilke bilder man legger ut. 

Logg inn_Instagram

 

 

1. Hjem  

Hjem.png

Dette kan sammenlignes med nyhetsstrømmen på Facebook. Her finner du bildene og videoene som du og følgerne dine legger ut. Du kan like et bilde ved å dobbeltrykke på det eller trykke på hjertet. Kommentere gjør du ved å trykke på snakkeboblen. Instagram har også fått en live-funksjon (øverst i bildet under). Her har du mulighet til å dele bilde eller film med en ti sekunders varighet - direkte, og som vil være tilgjengelig i 24 timer fra du publiserer den (inspirert fra Snapchat sin funksjonalitet). 

 

Profilhele.png

Trykker du på papirflysymbolet øverst til høyre, kan du sende en direktemelding til hvem som helst uten at noen andre får se det.  Du kan finne igjen meldingen i innboksen øverst til høyre. Trykker du på papirflysymbolet under et konkret bilde, sender du dette bildet til en utvalgt person / konto på Instagram. 

 

profilsendevidere.png

 

2. Din Profil på Instagram 

Profil.png

Du kan velge å se bildene som miniatyrbilder for en rask oversikt, eller se dem ett og ett under hverandre. Man kan også bli tagget i bilder på Instagram. Tagger noen deg, finner du bildet ved å klikke på symbolet helt til høyre på profilen din, se bildet under. 

redigerprofil.png

På profilen din har du en fin oversikt over hvor mange du følger og antall følgere du selv har. Du kan skrive en liten setning om deg selv i profilen din og legge til et profilbilde. Da er det enklere å finne deg, og man kan lett se hvem du er og hva du er opptatt av. Klikk på "Rediger profil" for å gjøre dette.

 
  unspecified-2-2.png

 

3. Hjertet - Hvem liker bildene dine på Instagram 

Hjerte.png

På denne siden får du oversikt over hvem som har likt eller kommentert bildene og videoene dine, og hvem som nylig har begynt å følge deg. Sveiper du til høyre får får du en oversikt over hvike bilder og videoer de du følger har likt eller kommentert. Det anbefales å ta turen innom der av og til, for det kan være en spennende og inspirerende måte å finne frem til nye personer du kan følge. 

Aktivitet.png

 

4. Foto - Legg til et nytt bilde eller video

Legg til.png

Velg et bilde fra kamerarullen på telefonen din, eller ta et bilde / en video direkte i appen:

unspecified-4.png

Deretter kan du redigere bildet / videoen ved å enten legge på et filter  - "Filtrer" -  eller velge "Rediger" for å justere skarphet, kontrasten eller farge etc. Prøv deg fram!

Etter at du har redigert form og farge, er neste steg å beskrive bildet med tekst, hashtagger eller eventuelt tagge personer og sted på bildet. Instagram bruker som andre sosiale kanaler @ for å tagge venner og # for å kategorisere bildene dine slik at de blir søkbare (hashtags / tagger). På bildet under til høyre ser du eksempel på hvordan vi har brukt både @ og #. På bildet under til venstre ser du i hvilke andre kanaler du kan dele bildet direkte til, hvor du kan tagge personer i bildet og hvordan du kan legge til sted hvor bildet er tatt.

13608252_10157046547810104_1603851182_n13599095_10157046533690104_151313234_n

 

 

5. Utforsk Instagram

Søkt.png
I denne feeden / nyhetsstrømmen dukker det opp bilder som Instagram tror du vil like, basert på de bildene du allerede har likt og profilene du følger. Det er en fin måte å oppdage nye og spennende kontoer på!

13595942_10157046571410104_2043831470_n

 

Øverst har du et søkefelt hvis du har personer, hashtagger eller steder du har lyst til å søke opp og finne bilder eller video fra. 

 

13618005_10157046571330104_1918294101_n-1.jpg

 

Vi håper du har lært noe nytt! Husk, poster man et bilde feil kan det alltid slettes, og man lærer aller mest av å prøve seg fram. Lek deg til både nye kontoer du kan følge og hvordan du ønsker at bildene dine skal se ut. 

Har du lyst til å lære mer? Vi har laget et dokument som samler alle bloggpostene i denne lille serien. 
Klikk på knappen under for å lære mer om Facebook, Snapchat og Twiter også!

 

Kom i gang med sosiale medier!

 

Astrid har laget et gratis mini-nettkurs med videoer du kan se på når det passer deg best - og dette kurset er en liten smakebit på et fullt kurs som kommer om kun kort tid.

 

Relaterte artikler

Lag ikoner til høydepunkter på Instagram

Har du lurt på hvordan du kan få fine ikoner på høydepunktene dine på Instagram? Da har vi guiden du trenger..

Les mer

Er det vanskelig å få engasjement på..

Med 2,4 millioner norske profiler, kan Instagram være et fint tilskudd til markedsmiksen din, men hvordan..

Les mer

Kom i gang med Instagram Story

Noen ser aldri på stories, mens andre helt klart foretrekker stories fremfor å se på feeden. Er det sånn at..

Les mer

Kommentarer

NYHETSBREV

Motta artikler fra Valen-Utvik

OM VALEN-UTVIK

Valen-Utvik tilbyr sine tjenester i form av konsulenttjenester på kort eller lang sikt, som rådgiver, strateg, koordinator eller prosjektleder, eller som fullt ut ansvarlig for all gjennomføring og kommunikasjon i sosiale medier på vegne av din bedrift. Valen-Utvik leverer drift av sosiale kanaler på vegne av bedrifter, men holder også kurs, foredrag og workshops for selskaper som vedlikeholder den daglige kommunikasjonen i sosiale kanaler selv.