<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=1613999265353856&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
KONTAKT OSS

Twitter brukes for å sende korte, konkrete og personlige statusmeldinger. Ulike personer bruker Twitter veldig forskjellig, og det er derfor ingen fasit. Twitter brukes til diskusjoner om spesifikke temaer, dagsaktuelle temaer fra nyhetene, folk stiller spørsmål eller forteller hva de holder på med - og veldig mye annet. Noen bruker det som en slags liveblogg, som for eksempel ved å twitre fra en konferanse eller workshop. 

 Anbefalt aldersgrense: 13 år. 

Screen_Shot_2016-09-04_at_10.03.50.png

 

Før man begynner å bruke Twitter, er det to symboler det er greit å vite litt mer om: @ og #

@ blir brukt for å kommunisere direkte til og med en person. Man skriver @ foran brukernavnet til personen - for eksempel @astridvu, og da får brukeren en varsling om dette. Merk at det du skriver fremdeles er offentlig, slik at alle som følger dere eller går inn på profilene deres, kan se det. 

Hashtag (eller emneknagg) er når man skriver # foran et ord som enten du eller noen andre har bestemt på forhånd. For eksempel - NRK bruker #MGPjr2016 for de som skriver om MGPjr. Ved å klikke på hashtaggen får man opp alle andre som har skrevet twittermeldinger / tweets med denne hashtaggen. Hvem som helst kan lage en egen hashtag ved å skrive # foran ordet. Hvis du ønsker å lage en egen hashtag, for eksempel til et arrangement, kan det være lurt å søke den opp i søkefeltet på twitter.com, for å sjekke at den allerede brukes av noen andre eller er fyllt med en annen betydning / et annet innhold enn det du ønsker.

 

Hjem:

Du har på samme måte som i de fleste andre sosiale kanaler en hjem-side. Her finner du en nyhetsstrøm / en feed med alle tweetsene til de du følger. Du har mulighet til å like (hjerte) og dele disse, altså retweete. Retweet er deleknappen til twitter. Det er vanlig å dele videre ting du liker, eller fordi du vil si noe til dine følgere om den twittermeldingen du deler videre. Mange deler også videre for å la egne følgere få lese det du deler videre. 

unspecified-5.png

 

Varslinger:

Her får du informasjon om noen begynner å følge deg, likte tweeten din, likte en tweet du er omtalt i (tagget i) eller om noen retweetet (delte videre) din tweet. 

unspecified-17.png

 

Meldinger:

Det finnes også mulighet til å kommunisere privat med personer via Twitter, via direktemelding. Personen du sender direktemelding til må følge deg tilbake for at du kan sende meldingen. Kun denne personen vil se meldingen.

unspecified-1-9.png

 

Meg:

Din egen profil på Twitter, kalles meg. Her har du en oversikt over tweets du har twitret, hvor mange du følger og hvor mange som følger deg. 

unspecified-1-10.png

 5 twitter-tips fra VU til deg:

 

 1. Profilbilde

  Få deg et profilbilde som viser hvem du er. Mange velger å ikke følge tilbake kontoer (eller tror ikke det er en reell konto) om det ikke er profilbilde.

  Screen Shot 2016-07-22 at 13.31.52

 2. BIO

  Skriv noen ord om deg selv i bioen din. Skriv hvor du er fra, hvor du jobber, hva du liker, hva du tror du kommer til å twitre om, hva du er opptatt av og så videre.


 3. Følg mange nok

  Følg minst 100 stk. Du trenger ikke tenke at du må lese alt som disse twitrer, men ved å følge såpass mange (eller enda flere), vil du alltid finne noe interessant å lese eller se uansett når du logger deg på. Finn noen du liker, se hvem de følger og følg noen av disse. Finn flere folk du er nysgjerrige på, kjendiser, idrettsfolk, politikere - hva som helst, og se hvem de følger, og følg noen av dem også. Twitterfeeden blir så levende som menneskene du følger. 

 4. Sleng deg på

  Kast deg inn i diskusjoner og dialoger, selv om du ikke er «invitert inn» ved at noen har nevnt deg. Det er det twitter er til for. Ser du at noen snakker om en fotballkamp du også mener noe om, en politisk sak, Melodi Grand Prix osv, så hopp inn i samtalen - det er gøy!
  Måten du finner diskusjoner og dialoger på, er ofte ved å søke på temaer, emner, stikkord - eller konkrete hashtags, så hva er du opptatt av eller mener noe om? Søk på det - oddsene er ganske så store for at noen snakker om det allerede!


 5. Twitre i vei

  Ikke tenk at hver eneste tweet du sender ut må være perfekt, ha standup-kvalitet eller må få frem hvilket enormt geni du er! Personligheten, kunnskapen, humoren og intellektet ditt får du vist frem over tid - og det viktigste er faktisk at man kommer igang med tvitringen. At man sender noen tanker ut der, at man får respons, at man da er i en dialog - og så er man igang!

   

Har du lyst til å lære mer? Vi har laget et dokument som samler alle bloggpostene i denne lille serien. 
Klikk på knappen under for å lære mer om Instagram, Snapchat og Facebook også!

 

Kom i gang med sosiale medier! 

 

Astrid har laget et gratis mini-nettkurs med videoer du kan se på når det passer deg best - og dette kurset er en liten smakebit på et fullt kurs som kommer om kun kort tid.

 

Relaterte artikler

Kommentarer

NYHETSBREV

Motta artikler fra Valen-Utvik

OM VALEN-UTVIK

Valen-Utvik tilbyr sine tjenester i form av konsulenttjenester på kort eller lang sikt, som rådgiver, strateg, koordinator eller prosjektleder, eller som fullt ut ansvarlig for all gjennomføring og kommunikasjon i sosiale medier på vegne av din bedrift. Valen-Utvik leverer drift av sosiale kanaler på vegne av bedrifter, men holder også kurs, foredrag og workshops for selskaper som vedlikeholder den daglige kommunikasjonen i sosiale kanaler selv.