Skip to content
All posts

Slik endrer du eier på Facebook-siden din

I vårt forrige blogginnlegg skrev vi om viktigheten av å eie sine egne profiler i sosiale medier, så i dag skal vi vise deg hvordan du endrer eierskap til en side på Facebook, i Business Suite.

For å ha full kontroll på egne sider, så er det viktig at bedriften ikke eies av et byrå eller en privatperson, men at den eies av bedriften selv. Byråer og lignende kan du legge til som partner i din Business Manager ved behov.

For å kunne endre eier på Facebook-siden, må du være administrator på siden du vil ta eierskap til, i tillegg til at du må være admin på Business Manageren du vil legge siden til i. Selve overføringen av eierskapet gjør du i Business Suite på følgende måte (prosessen er relativt lik i Business Manager):

Gå til Business Suite -> Innstillinger -> Bedriftsressurser. Trykk på Legg til ressurser øverst i høyre hjørne.

1 _ Business Suite _ Innstillinger _ Bedriftsressurser_blurred

 

Her velger du hva du vil legge til i bedriftskontoen din, og da velger du Facebook-side.

endre_eier_paa_facebook_1 

Når du har valgt at det er en Facebook-side du vil legge til, får du opp dette skjermbildet, som spør deg hva du vil gjøre. Her skal du velge at du vil gjøre krav på en eksisterende Facebook-side.

endre_eier_paa_facebook

 

I neste trinn må du velge hvilken side du vil gjøre krav på, enten ved hjelp av sidens navn, eller URL.

endre_eier_paa_facebook_2

 

Her velger du siden fra en drop down-meny og trykker på Neste.

endre_eier_paa_facebook_3

 

Når du legger til en side som er knyttet til en Instagram-konto, må du gjøre krav på denne i samme sleng. Husk derfor å ha brukernavn og passord til Instagram-kontoen tilgjengelig, for du blir bedt om å logge inn på kontoen (i et pop up-vindu) for å kunne gjøre krav på den. Har du ikke passord og brukernavn til Instagram tilgjengelig, får du heller ikke gjort krav på Facebook-siden.

endre_eier_paa_facebook_4

 

Når du har logget inn på Instagram-kontoen må du som siste steg, godkjenne Facebook og Instagram sine betingelser, før du kan gjøre krav på siden. Huk av og trykk på Gjør krav på side og Instagram-konto.

endre_eier_paa_facebook_5

 

En ting som kan være verdt å merke seg, sånn helt til slutt, er at hvis du nylig ble lagt til som administrator, må du vente en uke før du har den nødvendige tillatelsen til å godkjenne forespørselen. 

endre_eier_paa_facebook_6


Og vips, så er eierskap overført, og du har full kontroll på siden din.

 

New call-to-action