Skip to content
All posts

Clubhouse - skikk og bruk; GRATIS e-bok!

Vi har testet Clubhouse en stund og gjort oss noen erfaringer – hva nå?

Det er ingen hemmelighet at samtlige i #teamVU har brukt en god del tid på Clubhouse den siste tiden. En del av oss trives best i den mer passive rollen som lytter, men sjansen er også stor for at du har sett (eller rettere sagt hørt) både Astrid og Christine i rollene som moderatorer eller talere fra tid til annen. 

For omtrent en måned siden skrev vi vårt første blogginnlegg om appen, med tittelen “Hva er Clubhouse – og hvordan kommer du i gang?”. I etterkant har vi fått overveldende mye respons, både fra de som digger det, men også skeptikere og andre som ikke har testet den ut enda. Astrid har også blitt intervjuet om Clubhouse i flere ulike medier, blant annet Dagbladet og TV2.

 

Følg VU sin klubb på Clubhouse

 

Vi har faste ukentlige fagprater om sosiale medier på Clubhouse. Det har vært utrolig morsomt og ikke minst lærerikt, og derfor kommer vi til å fortsette med det i tiden fremover. Til dere som er interessert, anbefaler vi at dere følger en eller flere av oss i #teamVU for å få varslinger om når vi starter våre rom. Fagpratene foregår hver torsdag kl 21:15, og du kan også følge vår egen klubb på Clubhouse, Sosiale medier Norge, for å få varsling om når vi lager rom og skaper samtaler i appen. Mer om klubber på Clubhouse litt senere.

 

VU-Clubhouse-skikk-og-bruk

Vi opplever at mange har spørsmål når det kommer til hvordan man bruker appen, og ikke minst til hva som er “riktig” væremåte i denne nye verdenen. Vi har derfor samlet våre beste tips og triks, samt gitt så strukturert og inngående info som vi kan - og har laget en e-bok til dere om dette. Vi har kalt e-boken: Clubhouse - skikk og bruk.

Rådene våre baserer seg først og fremst på egne erfaringer, tilbakemeldinger fra andre, og ikke minst Clubhouse sine egne retningslinjer. Om du er på Clubhouse og har fått testet det ut litt, eller om du kanskje er Android-bruker og fortsatt venter på tilgang, så tror vi denne e-boken vil være nyttig lesing for deg. Og ja - Clubhouse er bare en av mange sosiale plattformer som satser på lyd fremover, men læringen vi har gjort oss med Clubhouse nå, er vi sikre på at vil komme godt med når Facebook, Instagram, Slack, Twitter eller andre sosiale medier, nå lanserer sin egen plattform og egen variant.

New call-to-action

 

I denne e-boken om Clubhouse kan du lese mer om:

  • Hva er Clubhouse?
  • Liste med forklaringer til ofte brukte ord og uttrykk på Clubhouse
  • Tips til bio og profilbilde
  • Hvordan lage rom, og oversikt over type rom
  • Forskjellen på bruk av spontane rom og planlagte eventer
  • Navngi et rom
  • Moderering av rom
  • Hvordan opprette en klubb
  • Uskrevne spilleregler
  • Annonserte nyheter og videreutvikling av Clubhouse som plattform

 

Ordliste

For å etablere en felles forståelse av ofte brukte ord og uttrykk på Clubhouse, har vi også laget en detaljert ordliste som kan komme godt med. 

VU-ordforklaringer-cubhouse

 

Å moderere rom på en god måte

Som moderator i et rom sitter du med hovedansvaret for rommet. Du bestemmer hvem som kan være der og hvem som kan komme opp på scenen og snakke. I e-boken deler vi våre tips og tanker som forhåpentligvis kan gjøre deg til en god og trygg moderator. 

VU-Moderator-Clubhouse

 

Varslinger - når blir det for mange?

Med Clubhouse kom brått veldig mange nye varslinger på mobilen, og spesielt i starten - før du fikk justert det til et ok nivå, for akkurat deg. Etter hvert som enda flere sosiale kanaler kaster seg på konseptet Social Audio (sosiale medier med lyd), kan det fort bli vel mange varslinger å holde styr på, for noe av konseptet med eksempelvis Clubhouse, er at alt skjer live – det skjer her og nå. Får du ikke med deg at rommet pågår før det er avsluttet, så får du ikke tilgang til de samtalene som foregikk. 

I e-boken om Clubhouse har vi delt noen tips og triks til å få akkurat passe mengde varslinger fra Clubhouse, som sørger for at du får med deg det som skjer - men ikke drukner i masse uinteressante varslinger.

Varslinger-tips-Clubhouse

 

Da håper vi at du har fått et lite innblikk i hva innholdet i vår splitter nye e-bok om Clubhouse er, og kanskje du har lyst til ta en nærmere titt på den? 

Vi håper den vil være nyttig og gi en god innføring i hva Clubhouse er, hvordan denne sosiale kanalen skiller seg fra andre sosiale kanaler - og ja, om du har lyst til å laste den ned i stedet for å lese den som en e-bok, så gjør gjerne det! 

New call-to-action