Skip to content
All posts

Slik deler du dine Instagram Reels til Facebook

Nå har du endelig muligheten til å dele dine Instagram Reels til Facebook – og dermed kunne få mye større rekkevidde. Har du en offentlig konto, kan du velge at dine Reels kan bli anbefalt til alle på Facebook, ikke kun venner og følgere. Dermed kan alle se og like Reelen din (husk at dette også kan inkludere kontoer du har blokkert på Facebook og Instagram).

Dine Reels vil deles på Facebook med brukernavnet ditt fra Instagram, så du trenger ikke engang å ha en Facebook-konto for å kunne dele dette på Facebook. De vil dermed heller ikke deles fra Facebook-kontoen din, om du har en.

dele_reel_til_facebook_1

Du har kanskje fått denne meldingen opp når du er inne og surfer på Reels? Her kan du gi Instagram din tillatelse til å anbefale dine Reels på Facebook også. For å komme i gang velger du bare "Tillat alltid". Da vil alle Reels bli delt automagisk på Facebook fremover. Om du senere skulle ønske å skru av denne delingen, har du naturligvis muligheten til å gjøre det.

Hvis du ikke kan huske å ha fått denne meldingen, kan du også sjekke hvordan det står til inne på innstillingene i appen. 

Slik gjør du det:

1. Åpne Instagram-appen, og trykk på profilbildet ditt nederst i høyre hjørne
2. Velg hamburger-menyen øverst i høyre hjørne
3. Gå til Innstillinger -> Personvern -> Reels og remikser
4. Huk av for 'Anbefal på Facebook'

dele_reel_til_facebook_2

Merk at dette er en standard-innstilling som gjør at alle dine Reels blir delt til Facebook fremover.

Hvis du ikke ønsker at Instagram alltid skal dele dine Reels til Facebook, men du vil velge det fra gang til gang, så kan du gjøre det også. Det gjør du på følgende måte;

1. Lag en Reel – og velg så Del-knappen
2. Under Del velger du 'Tillat' på menyvalget 'Anbefal på Facebook'

dele_reel_til_facebook

Her kan du velge om du vil skru på deling for kun denne videoen, eller om du vil skru på deling for alle fremtidige Reels-videoer du lager. 

dele_reel_til_facebook_3

Sånn som dette vil Reels se ut i feeden / nyhetsstrømmen din på Facebook:

dele_reel_til_facebook_4

 

Ved å tillate at dine Reels deles på Facebook også, er det naturlig nok duket for at innholdet ditt kan nå virkelig langt ut. Hvorvidt Facebook-målgruppen liker Reels-formatet av innhold også på Facebook, gjenstår å se, men det blir spennende å følge utviklingen. 

Det er også mulig å lage Reels direkte på Facebook nå, både som privatperson og i grupper, men enda ikke på Facebook-sider, som vi har klart å finne ut av, i hvert fall. Men, det kommer nok – og da skal vi naturligvis forklare dere hvordan det gjøres. 

Er du klar for å la dine Reels få fly også i Facebook-universet? 

 

New call-to-action