Skip to content
All posts

Sende live på Facebook for første gang?

Å lage en live-sending på Facebook kan virke både skummelt og vanskelig når man skal gjøre det for første gang, men det trenger det absolutt ikke å være. En mobil med bra kamera, god internettilkobling, og en mikrofon, så har du det du trenger.

Vi bruker mer tid på video når den sendes live, og det er mer sannsynlig at vi reagerer eller kommenterer på en Livesending enn på annet innhold. I tillegg vil Facebook sine algoritmer ofte gi Facebook Live-sendinger en ekstra boost, da videoinnhold er høyt prioritert på plattformen. Live er altså en kjempemulighet for din bedrift, til å nå ut til mange gjennom Facebook.

 

Formatet

Som nevnt kan det å sende noe direkte virke litt skummelt. Men før du faller for fristelsen til å lage en ferdig video isteden, så husk at noe av sjarmen med en live-sending er at den ikke er helt striglet og oppstilt. Den er levende og ekte. Det betyr at man kan uttale noe feil, eller må begynne med noe på nytt. Det er helt greit, det er noe av det vi liker med en live-sending.

 

Gode muligheter for kommunikasjon

Det er fint å vise frem personene i virksomheten din på denne, kanskje nye, måten. Det gir følgerene dine muligheten til å kommentere på direktesendingen og kanskje stille spørsmål som dere kan svare på underveis. Alt dette gjør sendingen mer levende enn ferdigprodusert innhold. Tilsvarende om man sender live fra et arrangement eller liknende, det er ekstra gøy for følgerene dine og være med når det skjer. Da aksepterer vi også en annen kvalitet og et mer avslappet oppsett.

sende_live_paa_facebook_mobil

 

Det er viktig med god lyd

De fleste har en mobil med godt kamera i dag, og god internettforbindelse, så en mikrofon er kanskje det eneste du trenger å investere i før en sending. God lyd er viktig, og det finnes mange gode mikrofoner i forskjellige prisklasser. Det være lurt å tenke litt over hva behovet ditt er. For eksempel om dere ønsker en mikrofon med eller uten ledning, eller muligheten for å koble til flere mikrofoner.

 

Noen konkrete tips til slutt:

  • Det kan være fint å være to på en sending; en som filmer og en som administrere kommentarfeltet.
  • Start kommentarfeltet selv med å invitere folk til å kommentere og stille spørsmål.
  • Vi i VU er veldig fornøyd med den trådløse mikrofonen vi bruker, en Saramonic Blink 500, med to mikrofoner og en mottaker til mobiltelefonen.
  • Du kan også sende live via PC-en din, da er det også viktig at du sjekker kvaliteten på mikrofonen i PC-en.
  • Det finnes også såkalte «selfie»- lamper (ring light) som kan være en god investering om du skal ha en Livesending foran PC-en din, og ikke har verdens beste lysforhold på kontoret. Disse trenger ikke å koste en formue, men utgjør stor forskjell på lyset.
  • Hvis du ønsker å bruke et enkelt program som gir litt flere muligheter kan programvare som StreamYard eller eCamm (kun for Mac) kanskje være aktuelt. Her kan du få inn gjester fra en annen skjerm, få kommentarene fra kommentarfeltet opp i videoen og legge på enkelt tekst på videoen.

New call-to-action