<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=1613999265353856&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
KONTAKT OSS

Min inngang til TikTok var sikkert som for de fleste andre voksne: For et par år siden ville et av (bonus)barna ha konto, og da må man jo gjøre litt research på hva det er for noe. Dessuten synes jeg det er det viktig å være tilstede på de samme plattformene som barna, for å bedre forstå hva de holder på med. Dessuten jobber jeg med sosiale medier, så jeg er ikke akkurat vond å be.

Første gang jeg åpnet appen ble jeg nesten sjokkskada. Alt bevegde seg så fort og bråkte sånn (og jeg fikk ikke til å skru av lyden 😂), så det var ikke akkurat kjærlighet ved første blikk.

Men gjett hva som skjedde? Koronaen gjorde sitt inntog, og jeg begynte å kjede meg!

🎵 Okay I'm bored in the house, and I'm in the house bored 🎵

Heldigvis kan jeg sette all TikTok-tidsbruken min på kvota for jobb-research.

Jeg er ikke helt sikker på hva totalinntrykket mitt av appen er helt enda. Det er både fordeler og ulemper med TikTok, og de er tidvis ute i hardt vær. Så får tiden vise om dette er noe vi skal anbefale VU sine kunder å jobbe med.

Enn så lenge kan du jo la deg bli inspirert av disse bedriftene som allerede har våget seg utpå.

 

Topp Trafikkskole har 28.000 følgere på TikTok, og bruker kanalen til å legge ut masse smarte tips og triks som er nyttige når man skal ta lappen. Og som denne humoristiske videoen viser, så er den kanskje nyttig for de som allerede har lappen også:

@topptrafikkskole

##topptrafikkskole ##sandefjord ##tønsberg ##stokke

♬ original sound - topptrafikkskole


Redningsselskapet søkte tidligere i år etter to venner eller kjærester som ville bli deres TikTok-ere i sommer, for å formidle vannglede. Man søkte selvfølgelig ved å lage en TikTok (eller flere) og tagge den med @redningsselskapet og #vannglede. Aktuelle kandidater ble innkalt til intervju.

Nå nærmer de seg 6000 følgere, og denne videoen har blant annet over 200.000 visninger:

@redningsselskapet

Noen som skjønner hvordan?! ##vannglede ##fyp ##avatar

♬ Avatar The Last WATERbender - claydohboon

 

Fredrik & Louisa på Moa har også fått seg TikTok og bikker straks 500 følgere. Deres siste video som viser produkter som gir huden din en perfekt glød har hele 44.000 visninger.

@fredrikoglouisamoa

PERFECT GLOWING SKIN!! ##fredrikoglouisamoa ##skin ##glow ##perfectskin ##makeup ##norway ##ålesund ##foryou ##fyp

♬ Hips Don't Lie - La Colombiana

De viser ikke bare produkter, men har også slengt seg på aktuelle trender, som blant annet denne:

@fredrikoglouisamoa

##fyp ##fredrikoglouisa

♬ nursery - bbno$

 

Klesbutikken Carma i Trondheim har ikke en kjempestor konto, men vi liker godt innholdet de har lagt ut. Herlig gjeng som virkelig ikke er fremmed for å by på seg selv. De slenger seg på aktuelle danse-trender, og lager kule videoer, som blant annet viser hvordan man kan style basicplagg på ulike måter:

@carma_no

How to style your best basic☺️ ##basicclothes ##foryou ##fashion

♬ original sound - carma_no

Eller hva med ulike antrekk til hjemmekontoret?

@carma_no

Home Office Style🤓 ##homeoffice ##fashionathome ##workstyle ##hjemmekontor @carmalinn

♬ original sound - carma_no


LUSH på Sandvika Storsenter er også på TikTok, og deres produkter er jo perfekt for denne plattformen. Hva får du om du mikser en badebombe som er formet som en aubergine (yup, vi vet alle hva den emojien betyr) med litt k-pop musikk? 91.000 visninger!

@lushsandvika

Vil du ha hele Lush i badet? Aubergine dufter akkurat som en lushbutikk! ##aubergine ##lushfreshhandmade ##sandvika ##norge ##sandvikastorsenter ##badebombe

♬ 멘붕 (CL Solo) - 2NE1


Med sine svimlende 153.500 følgere er NRK Supernytt en stor profil på TikTok. De er kjempeflinke på å levere knallbra innhold. Blant annet dagsaktuelle og viktige saker som blir forklart på en måte slik at målgruppen deres forstår, men også mer lettbente saker og humor.

Her forklarer Selma grunnen til at George Floyd ble arrestert, etter at det kom mange spørsmål om det i kommentarfeltet på en tidligere video de la ut:

@supernyttnrk

Reply to @followback168 Lurer du på noe mer? Vi svarer 💜

♬ original sound - supernyttnrk

 

Nettpatruljen Vest har også en relativt stor konto, med hele 168 300 følgere. De er flinke til å lage kreativt innhold, men har også en del innhold for å lære de yngre om nettvett. 

@politivest

Nudes/dickpics er ulovlig å sende til barn under 16 år, og til personer som ikke har sagt ja til det - uansett alder! ❌ Send oss melding på IG/FB👮‍♂️

♬ original sound - politivest

Du har kanskje sett denne videoen fra januar? Den har svimlende 3.9 millioner visninger? 😱

@politivest

Skolebesøk i Førde i dag, de kan Tik Tok!🤩 ##foryou ##foryoupage ##fyp ##police ##politi ##viral ##politivest ##tiktok ##Norge ##Norway ##nettpatruljenvest

♬ Nanana Remix - tiafuentes212


Visit Oslo begynte sin TikTok-karriere ganske bra med en kampanje sammen med Dex Carrington, hvor alle videoene fikk ganske så bra rekkevidde, men så har det dabbet litt av. Vi er spente på å se hva de har tenkt til å gjøre videre - for her er det stort potensiale!

@oslo_official

Get your selfies at the Oslo Opera House ##visitoslo ##oslo ##travel ##norway ##dexcarrington ##operahouse

♬ original sound - oslo_official

 

Foppall VGTV er selvsagt på TikTok og gir deg alt fra fotballens verden. Og Bernt Hulsker som danser til Blinding Lights foran slottet da.

@foppall_vgtv

##blindinglights ##kongharald ##kongolav ##fyp ##hulk

♬ Blinding Lights - The Weeknd

 

Ble du inspirert til å prøve ut selv?

//Christine Krieg

 

Relaterte artikler

Kommentarer

NYHETSBREV

Motta artikler fra Valen-Utvik

OM VALEN-UTVIK

Valen-Utvik tilbyr sine tjenester i form av konsulenttjenester på kort eller lang sikt, som rådgiver, strateg, koordinator eller prosjektleder, eller som fullt ut ansvarlig for all gjennomføring og kommunikasjon i sosiale medier på vegne av din bedrift. Valen-Utvik leverer drift av sosiale kanaler på vegne av bedrifter, men holder også kurs, foredrag og workshops for selskaper som vedlikeholder den daglige kommunikasjonen i sosiale kanaler selv.