<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=1613999265353856&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
KONTAKT OSS

Mange bedrifter ønsker å ha en bedriftsblogg for å tiltrekke seg nye kunder. Problemet er at mange bedriftsblogger mangler mange av de viktigste elementene for å kunne lykkes.

For å hjelpe deg i gang med å lage en god bedriftsblogg, har vi i denne artikkelen sluppet til han som har bistått oss i VU med vår blogg, og som har lært oss det meste av det vi kan om Hubspot, nemlig Thorstein i Nettly. Her deler han noen enkle tips til hva en bedriftsblogg minimum bør inneholde.

 

1) En dedikert side for å abonnere på nyhetsbrevet

Et nyhetsbrev er et effektivt verktøy for å holde kontakten med dine følgere, men mange bedrifter gjør det ikke enkelt nok for leserne sine å abonnere på nyhetsbrevet sitt.

 

landingsside-nyhetsbrev-eksempel

 

Du bør alltid ha en dedikert side der besøkende kan velge å abonnere på bloggen. Dette kan gjerne være i form av en enkel landingsside. Det viktigste her er at siden har en tydelig call-to-action (en oppfordring til handling), der besøkende har mulighet til å legge igjen kontaktinformasjon.

Du kan lage slike landingssider med plattformer som Unbounce, HubSpot og Instapage Disse verktøyene lar deg bygge landingssider som bygger din e-postliste uten at du trenger noe særlig IT-kompetanse.

 

2) God formatering og høy lesbarhet

Når du går inn på en artikkel på nett blir du ofte møtt av en vegg med tekst, som både er full av akademiske formuleringer, og som er faglig tung. Dette blir ofte for vanskelig å lese for målgruppen, og mange velger derfor å forlate siden igjen. Det er få som orker å lese ferdig en slik artikkel.

Dessuten har forskning, fra blant annet Lesesenteret på Universitetet i Stavanger, vist at både lesehastigheten og leseforståelsen blir betydelig dårligere når vi leser på skjerm.

Dette øker behovet for å bryte opp teksten så mye som mulig når vi skriver for nett, slik at den bli mer lettlest enn om vi skulle skrevet en fysisk artikkel.

Derfor er det viktig å formatere artiklene du skriver for bloggen din. Med dette mener vi å ha mange avsnitt (ha gjerne ikke mer enn tre til fem linjer før det kommer et mellomrom), mellomtitler og bilder som bryter opp teksten, uthev viktige ord og setninger og ha gjerne med noen punktlister.

Les mer: Hvordan lage godt B2B-innhold: 9 triggere som garanterer mer trafikk, leads og salg

 

3) En relevant oppfordring til handling (CTA)

En av de viktigste funksjonen til en blogg er at den skal tiltrekke nye besøkende til nettsiden din, fra organisk søk og sosiale medier. Du vil at leserne skal bli mer interesserte i selskapet ditt etter å ha vært innom bloggen, slik at de ønsker å følge bloggen på en jevnlig basis. Da er det viktig at du gir leserne et klart neste steg og forteller dem hvilken handling du ønsker at de skal gjennomføre.

 

Skjermbilde 2020-01-07 18.08.01

Eksempel på en oppfordring til handling ("call-to-action")

 

Her kan du oppfordre leserne til å laste ned innhold, klikke på lenker, abonnere på nyhetsbrev eller å ta kontakt. Dette gir leserne en mulighet til å konvertere videre på nettsiden din.

En slik handlingsoppfordring blir man ofte anbefalt å plassere i slutten av en tekst, men du bør vurdere å plassere den andre steder i tillegg. For eksempel etter ingressen, før første mellomtittel, som pop-ups eller liknende. Det er mange som ikke scroller helt ned i en artikkel, så derfor bør oppfordringen være synlig høyt nok oppe i skjermbildet.

Det er vanlig å bruke bilder og knapper til å lage oppfordring til handling, men du kan også legge inn tekstlenker. Faktisk fungerer slike tekstlenker ofte bedre enn bilder og bannere.

Statistikk fra Hubspot viser at mellom 47% og 93% av alle leads (litt avhengig av hva slags tekst det er snakk om) kommer fra godt plasserte tekstlenker i hver artikkel. En av årsakene til dette kan være såkalt «banner blindness». Vi er så vant til at bannere popper opp i ulike sammenhenger, at vi naturlig unngår å klikke på disse.

I tillegg er tekstlenker enkle å lage, og gir leserne det de trenger der og da. Du kan også bruke tekstlenker for å løfte resultatet til gamle artikler. Da kan du bruke verktøy for å finne ut hvilke av blogginnleggene som har engasjert mest, og legge inn tekstlenker i disse.

 

4) Jevnlig publisering

Vi anbefaler at du én til fire ganger i måneden publiserer innhold av høy kvalitet på bloggen din. For å gjøre jobben enklere for deg selv, bør du bygge opp en «bank» med ferdig innhold, klart til publisering. Dette bør gjøres i startfasen når du etablerer din bedriftsblogg. Da sørger du for at du alltid har nok innhold som en "backup" i tilfelle noen artikler ikke blir ferdig innen en gitt frist. 

Les mer: Hva er inbound marketing?

 

5) Google AMP

AMP for Accelerated Mobile Pages er en løsning fra Google som reduserer innlastingstiden for folk som besøker din bedriftsblogg via en mobiltelefon.

google-amp-eksempel

Slik kan en artikkel se ut når AMP er aktivert

I dag er det flere som leser blogger på mobil enn på PC, og da er det viktig at siden din er tilpasset dette. Hvis nettsiden din bruker for lang til tid til å laste inn, vil Google AMP finne ut hvilke elementer det er som senker hastigheten, og deretter fjerne eller gjøre disse elementene mer mobilvennlige.

Denne teknologien kan gjøre at dine artikler lastes inn på under ett sekund og bruke 10 ganger mindre data enn en vanlig nettside!

 

6) Retargeting-piksler

En blogg er en effektiv måte å tiltrekke trafikk fra sosiale medier, Google, e-post og betalt annonsering. Samtidig vil en stor andel av leserne ikke gjøre mer enn å lese artiklene. Derfor bør du installere retargeting-piksler på nettsiden din, som lar deg lage egne målgrupper basert på hvilke artikler besøkende har lest.

59789801_385844895475849_2103009966024556544_n

La oss si at du har en blogg innen rekruttering. Denne inneholder flere kategorier, som employee branding, jobbannonser, CV osv. Vi anbefaler at du alltid har et innholdstilbud som er relevant for temaet. Skriver du om employee branding, kan du ha en guide for dette. For de som ikke konverterer kan du bruke retargeting til å følge opp med relevante annonser, med påminnelse om å laste ned denne guiden.

Med dette får du relevant annonsering til en lav kostnad. Retargeting er en rimelig og effektiv måte for å få så mye som mulig ut av innholdet ditt.

 

7) Få en bedre forståelse av atferden til leserne dine med Hotjar

Vi bruker alltid et program som heter Hotjar for å bedre forstå atferden til leserne dine. Hotjar lar deg:

  • Se hvor besøkende klikker og ikke klikker
  • Se hvor langt de scroller nedover en artikkel
  • Gjøre anonyme videoopptak av hvordan leserne bruker siden din

Tenk på artiklene dine som en nettside som kan optimaliseres for å generere bedre resultater for nettstedet ditt. Hotjar gir deg innsikt i hvilke punkter du kan forbedre bloggen din på. I tillegg kan du lage en spørreundersøkelse, som lar deg forstå hvilke tema på siden din som er aktuelle.

 

8) Delings-knapper for sosiale medier

Det virker kanskje åpenbart at du må gjøre det enkelt å dele artikkelen din, men vi ser ofte at dette blir glemt, og det betyr at du kan miste mye kvalifisert trafikk.

Vi anbefaler å bruke delings-knappene til AddThis. Dette er en enkel løsning med en kode du må installere, som gir deg mulighet til å enkelt dele med ett klikk.

eksempel-delingsknapper

Eksempel på delingsknapper laget med AddThis

Med dette programmet kan du velge de kanalene som er mest relevante for målgruppen din, for eksempel Facebook, LinkedIn og e-post. Du kan også bestemme hvordan knappene skal se ut, om du skal vise antall delinger og plassering av knappene på siden din.

AddThis er gratis å bruke. Når du har installert får du en ukentlig rapport som viser hvor mange delinger og trafikk du har fått som et resultat av delingen.

--------

Har du noen spørsmål?

Fyr løs i kommentarfeltet her, så skal vi få Thorstein i Nettly til å svare så godt han kan! 

Relaterte artikler

Bloggeres påvirkningskraft og..

Det dukker stadig opp debatter relatert til viktigheten og påvirkningskraften bloggere har innen ulike..

Les mer

Kommentarer

NYHETSBREV

Motta artikler fra Valen-Utvik

OM VALEN-UTVIK

Valen-Utvik tilbyr sine tjenester i form av konsulenttjenester på kort eller lang sikt, som rådgiver, strateg, koordinator eller prosjektleder, eller som fullt ut ansvarlig for all gjennomføring og kommunikasjon i sosiale medier på vegne av din bedrift. Valen-Utvik leverer drift av sosiale kanaler på vegne av bedrifter, men holder også kurs, foredrag og workshops for selskaper som vedlikeholder den daglige kommunikasjonen i sosiale kanaler selv.