Skip to content
All posts

10 steikje gode Facebook-poster vi skulle ønske vi hadde lagd sjæl

Dette er rett og slett et blogginnlegg fullt av #fremsnakk av dyktige bransjekollegaer i det nære og det fjerne. Vi skulle 100% ønske at vi hadde laget disse postene selv! Vi tar rett og slett av oss hatten og bøyer oss i støvet. Her er det bare å lene seg tilbake, nyte og bli inspirert:

1 - Først ut er en post fra festivalverden

Da den danske musikkfestivalen North Side skulle slippe hovednavn til #NS17, gjorde de det på en utradisjonell måte. De kjørte en kryptisk livesending som viste et par hyller med bokstavene i alfabetet - og en nedtellingsklokke. Klokken tikket ned, og innimellom kom det et par damer og stokket litt om på bokstavene. Folk gikk helt bananas i kommentarfeltet for å gjette, og etter 30 min ble det avslørt at det var Radiohead som var det store navnet.

northside

northside2

northside4

 

2 - Humor er vanskelig, men kan av og til være helt magisk!

Denne fra Stryn Pukk er en evig favoritt. Her snakker vi bokstavelig talt om å lage gråstein om til gull. Posten er ikke spesielt pent laget, og det ser rett og slett litt hjemmemekka ut. Men det funker som bare juling! Ingen hadde forventet noe sånt fra et firma som selger pukk - og nettopp derfor fungerer det så bra også. Her har de virkelig klart å overraske målgruppen sin.
 

singel-1

 

3 - Kinogjengere, foren eder! 

Fredrikstad Kino gikk viralt etter at de la ut denne posten etter visningen av Fifty Shades Darker. Tenk at to agurker var det som skulle til for å sette Fredrikstad på kartet. 😂 NB! Sjekk antall delinger, kommentarer og likes på denne lokale posten. 
 
Og ja, med å gå viralt så mener vi altså at den til og med ble plukket opp av 9gag! 
 

kino

kino3

4 - Hva kan man egentlig lage en live-sending på Facebook om?

Når er det egentlig FOR mye ost? Det fant Eater ut da de livesendte en tallerken med nachos, for så å helle ost over - sakte, men sikker. Så enkelt og så effektivt!

Kudos til personen som kommenterte etter at det hadde gått 9:16 minutter, og sa: "I still see dry chips". 😂 Og nei, det viser seg; det kan ikke bli for mye ost på nachosen!

eater

eater1-1

 

5 - Finn.no er flinke i sosiale medier!

Husker dere da Lille-Marius brukte Slottets adresse for å blant annet selge en Louis Vuitton-koffert til kr 19.500? Da var selvfølgelig FINN på ballen (eller poten da) med en gang, og viste at de følger med i timen og at de heier på alle som driver med gjenbruk - selv om man "bor" på Slottet.

finnno

 

6 - Ny teknologi kan brukes til så mangt - f.eks. 3D-printing 

Piknik i Parken tok også livesending i bruk da de skulle slippe sin neste headliner. Her fikk vi bli med på en halvtime med 3D-printing av hodet til Father John Misty 😱 I kombinasjon med en konkurranse om hvem dette var, fikk posten godt med engasjement og spredning!
 
(Konsept laget av Kitchen)

pip

pip4-1pip5

 

7 - Folk flest er de nye influencerne! 

Vi synes kommunikasjonsavdelingen til Ruter er ekstremt flinke på det de driver med - og denne posten med Steinar likte vi spesielt godt. Det er kanskje ikke noe spesielt ved at Ruter takker en passasjer for å reise kollektiv, men historien bak her er helt nydelig. Hurra for influencer-Steinar med 316 følgere! Og hurra for Ruter som er tilstede i kommentarfeltene og ser folk. ❤️

ruter1-1

ruter2-1

 

8 - Ja, LIVE-sending kan gi mye engasjement!

Det er klart at Odd Nordstoga skal kjøre CD-signering minutt for minutt. Hvorfor ikke, liksom? Vi elsker jo sakte-TV, og det trenger ikke å være forbeholdt den lineære varianten. Og når Odd også forteller om hva. som skal skje videre i sendingen, og svarer på folks spørsmål underveis - ja, da er det ikke rar dette blir en suksess!

signering_live1


9 - Kolossen IKEA viser seg lokale og relevante 

IKEA er stor favoritt her på VU-kontoret - og vi likte godt da de kom med denne oppfordringen til Det Norske Teatret i forbindelse med Den store strammedagen (IKEAs tilsvar til Black Friday 🙏🏿), og jaggu meg var ikke tilsvaret fra Det Norske Teatret like rått! Megakudos til begge to!

 ikea

svartilikea

 

10 - Enkle konkurranser fungerer som hakka møkk! 

Da Shawn Mendes spilte i Oslo Spektrum sendte Katrine fra Universal live fra utsiden, og delte ut billetter til de/den som fant henne. Kul måte å gjøre det på :)

shawnmendeslive

 

Håper du ble inspirert til å klekke ut noen egne ideer! 
 
Tips oss gjerne om andre poster som DU mener er bra, så kan vi spre flust av kudos og inspirasjon til hverandre i denne tråden. Sammen blir vi jo bare enda råere :)