Skip to content
All posts

Fem tips til hvordan du kan variere videoene dine på sosiale medier

Med mobil og et godt gjennomarbeidet manus, kan alle lage fine videoer med godt innhold til sosiale medier. Slike enkle videoer, kan med små grep, bli litt mer spennende. Noe som kan være effektivt for å få flere til å se lengre på videoene dine.

Vi har blitt vant til at det skjer mye, og at ting ofte skjer fort, i videoene vi konsumerer. Vi ser mye på TikTok og Instagram Reels, og det kan være lurt å ha dette i bakhodet når du skal lage video for andre kanaler.

Før du lager en video bør du ha tenkt godt gjennom hva du ønsker at budskapet i videoen skal være. Og så er det viktig at dette budskapet, som du ønsker å formidle gjennom video, kommer frem helt i starten av videoen. Sånn at målgruppen din raskt kan se at denne videoen er relevant for dem. 

Vi bruker utrolig kort tid på å avgjøre om vi skal scrolle videre, eller se videre på videoer, når vi scroller på sosiale medier.

Her er fem konkrete tips for litt mer varierte videoer med utgangspunkt i en video der en person står og snakker i kamera.

 

#1 Ha gode innklippsbilder eller filmsnutter

Har dere noen bilder eller filmsnutter fra det dere snakker om i videoen, kan det være fint å variere det man ser på videoen, ved å bruke innklippsbilder, mens personen som snakker, snakker over.

 

#2 Varier med tekstplakater

Tekstplakater er også fint å klippe inn i filmen. Kanskje spesielt om det er noen ekstra viktige poenger dere ønsker å fremheve. Slike tekstplakater kan lages i for eksempel Canva. Der kan du også eventuelt velge noen forskjellige animasjoner på tekster, om dere ønsker det.

(Har du ikke testet Canva enda, så anbefaler vi å sjekke det ut. De har en gratisversjon som du kommer langt med i starten)#3 Varier tekstingen av videoen

Tekstingen trenger ikke bare å lages i undertekst-verktøyet i filmredigerings-programmet ditt. Legg inn tekst som grafikk som en større del av videoen. Du kan variere fargen eller størrelsen på teksten, og bruke den til å få frem viktige poenger.

 


#4 Del opp videoen i antall eller punkter

Fem tips for filmproduksjon, tre svar på ofte stilte spørsmål til oss, tre argumenter for hvorfor vi er opptatt av noe, fire bruksområder for dette produktet. Del opp videoen i punkter. Vi liker å vite hva som kommer, hvor mye som kommer og vi liker at informasjonen er ryddig og konkret.

 


#5 Varier utsnittet eller sted

Bytt på å være nærmere og lengre fra personen som snakker. Eller kanskje halve videoen kan være filmet med en nøytral bakgrunn, og halve kan være fra butikklokale, eller et annet sted dere snakker om i videoen? Eller noe av videoen kan filmes mens personen går? Eller sitter på en benk? Hvis dere har filmet mange videoer fra kontoret kan det kanskje være på tide å tenke ny lokasjon? Forandring fryder.


New call-to-action