<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=1613999265353856&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
KONTAKT OSS

Fanbooster Day; Astrids foredrag (video)

 

29. oktober var Valen-Utvik på plass på Fanbooster Day i Oslo, som ble avholdt for andre år på rad. Som i fjor var kinosalen på Saga kino smekk full av blide og forventningsfulle deltakere, og blant de syv som holdt foredrag denne dagen, var vår egen Astrid en av dem.

Det er ulike måter å tenke på strategi for sosiale medier, og bedrifter har ulike målsetninger med å være synlig i disse kanalene. I dette innlegget til Astrid tar hun for seg hvordan man kan skape engasjement og drive god kundeservice gjennom sosiale medier, for en relativt lav kostnad. Dette gjorde hun ved å vise til ulike case fra noen av våre kunder. Nille Norge, Bymiljøetaten i Oslo kommune og Ski Storsenter er noen av de kundene Astrid viste konkrete eksempler fra.

Hun viste at man kan oppnå god organisk rekkevidde (uten betalt annonsering) om man fokusere på å gi følgerne innhold som de opplever som verdifulle - og at det er ikke alltid det vi selv opplever som godt og verdifullt innhold, som er det samme følgerne setter pris på. Astrid viste også at om man bygger opp sider med kultur for godt engasjement for innholdet som deles, kan man knytte enkelte av postene opp mot god annonsering (betale for økt synlighet), slik at man oppnår enda bedre rekkevidde og måloppnåelse – fortsatt for en rimelig penge.

 

Du kan se alle lysbildene fra Astrids foredrag på Fanbooster Day her.

I tillegg til Astrids innlegg, inneholdt dagen et fantastisk innlegg fra Nils Petter Nordskar. Han snakket om potetgull og bananer, på merkelig vis knyttet tett opp til vår jobb som kommunikatører. Det har vært en voldsom debatt i mediene den siste tiden, rundt avisannonser og effekten av disse (den såkalte banan-debatten). Kjernen av innlegget hans var at kanalene bare er virkemidler, og en god miks av tradisjonelle og digitale medier nok er det sterkeste virkemiddelet vi har.

Etter Nils Petter kunne Inger Hanne Vikshåland gi oss drømmer om fremtiden, og hun viste oss et sterkt engasjement for hvordan samfunnet vårt vil se mer av ”collaborative consumption” fremover. Tonje Fosshaug viste hvordan Selvaag Bolig tenker utenfor boksen når de skal selge boligprosjekter, ikke bare gjennom tradisjonelle medier, men også i de sosiale. Meri Sørgaard i SMFB guidet oss gjennom hvordan de tok i brukte friske hjelpemidler når de lanserte Domino’s pizza her til lands. Unge Jan Lossius delte med oss om hvilke erfaringer han gjort seg med hva som funker, eller ikke funker, på Facebook, for å få mer trafikk inn på nettbutikken Dr. Lykke. Alexander M. Grimstad fra Fanbooster avsluttet dagen med nyttige fakta og tips for god og effektiv annonsering via Facebook.

Du kan se video fra alle foredragene på bloggen til Fanbooster her: http://blog.fanbooster.com/2014/10/

For en dag!

Mange gode mennesker, nyttig informasjon, engasjement og inspirasjon – akkurat slik VU liker det ;)

 

Med vennlig hilsen, Linn Holstad
- den forholdsvis nye traineen hos VU

 

Foredrag, Verktøy, Facebook, Nyheter, Sosiale medier

Kommentarer