.

  

Kom igang med Snapchat!

Av Valen-Utvik 16.des.2016 14:35:00

Snapchat er på samme måte som Instagram; en bilde- og videodelings app. Det som gjør akkurat denne appen unik, er at det innholdet du sender, forsvinner etter å ha blitt sett. Bilder og videoer du sender kan maks vises i 10 sekunder.

Det vil si at etter 10 sekunder vil snappen (som et bilde / video kalles) bli slettet fra mottakerens enhet og selskapets servere. Mottakeren kan dog velge å ta et skjermbildet av videoen eller bildet ditt, og da blir du som avsender varslet om dette.  Du kan enkelt registrere deg som ny bruker ved å laste ned appen i Appstore. Aldersanbefalingen for Snapchat er 12 år. 

Her får du en enkel brukerguide

Når du åpner appen kommer du rett inn på selve kameraet. La oss si vi kaller dette 'hjem'. Her vil du få tre muligheter:

 

unspecified-2.png
1. Her kan du legge til venner eller se hvem som har lagt til deg

2. Her kommer du til chatten
Hvor du mottar "snaps" sendt direkte til deg, og disse er tilgjengelig for deg helt til du har sett dem. Snaps som ligger her kan være sendt kun til deg, eller til deg og andre personer - uten at du kan vite det når du ser snappen. 

3. Her kommer du til Min Story
Nyhetsoppdateringer fra de du har valgt å følge, og dette er tilgjengelig i 24 timer fra hvert bilde / hver video er publisert. 

 

1. Legge til venner (Spøkelset)

For å legge til venner sveiper du nedover på skjermen eller trykker på spøkelset. 

VU på Snapchat

  • La deg til
    • Hvis noen har lagt deg til, er denne merket gul. Du kan se hvem personen er - og legge personen til selv, om du ønsker å følge personen tilbake.
  • Legg til venner
  • Mine venner
    • Her har du en kontaktliste over alle dine venner på Snapchat.

Velg et av alternativene under for å legge til venner:

Hvordan legge til venner på Snapchat

  • Brukernavn
    • Hvis du vet brukernavnet til personen.
  • Adressebok
    • Når du registrerer deg på Snapchat, legger du til telefonnummeret ditt. Da kobles adresseboken på telefonen din opp mot Snapchat, og du kan se hvem av kontaktene dine som er på Snapchat - og legge disse til enkelt. 
  • Snapcode 

    snapspøkelse.png

    • Dette kalles en Snapcode. Her har du bilde av deg selv, samt brukernavnet ditt. Du legger personen enkelt til ved å scanne bildet eller hente fram en snapcode du har tatt bilde av tidligere.
  • I nærheten
    • For at denne funksjonen skal fungere, må du be personen du vil legge til gå inn på *I Nærheten* og da vil personen dukke opp her og dere kan legge til hverandre. Selvfølgelig må personen også faktisk være i nærheten av deg!
  • Del brukernavn
    • Her får du mulighet til å dele ditt eget brukernavn enten via melding, mail, Facebook osv.

 

2. Hvordan sende Snaps

unspecified-8-1.png

unspecified-13.png

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Vi velger å kalle det 'Hjem' når  kameraet er åpent, dvs at du har muligheten til å lage en ny snap. Ser du på bildet til venstre over har vi tatt et bilde, lagt til tekst og skal så legge inn hvor lenge vi vil at mottaker skal kunne se dette før det forsvinner. Makstid er 10 sekunder. Neste skritt (ved å klikke på den blå pilen til høyre) er å legge til hvem av dine mottakere som skal motta denne snappen. Du kan velge en eller flere mottakere, samt at du kan legge til bildet i din Min Story.

Sveiper du direkte til venstre når du har kameraet åpent, kommer du til chatten. Det er her du ser snaps som har blitt sendt direkte til deg. (Se bildet til høyre) 

Rød pil: Du har sendt et bilde til denne personen

Lilla pil: Du har sendt en film til denne personen

Rød firkant: Du har mottatt et bilde fra denne personen

Lilla firkant: Du har mottatt en film fra denne personen

Er pilen eller firkanten fylt med farge, har mottaker ikke åpnet innholdet ennå. Er den tom, har mottaker åpnet. 

 

3. Min story:

 

Vu snapchat

 

Den andre måten å dele snaps på, er ved å legge den til i “Min story”, hvor alle følgerne dine kan se den. Du kan legge ut så mange snutter du vil etter hverandre, men de forsvinner 24 timer etter at hvert innlegg (bilde / video) er lagt ut. Du kan fortelle en historie ved hjelp av å sette sammen bilder / video på opptil ti sekunder per stykk, med tekst, klistremerker / etiketter o.l. Du har mulighet til å slette hele eller deler av din “Min story”, men du har ingen mulighet til å slette snaps som er sendt sendt direkte til enkeltpersoner. 

Håper dette var en god innføring. Man lærer mest av å prøve seg fram. 

Har du lyst til å lære mer? Vi har laget et dokument som samler alle bloggpostene i denne lille serien. 
Klikk på knappen under for å lære mer om Instagram, Facebook og Twitter også!

Kom i gang med sosiale medier! 


Astrid har laget et gratis mini-nettkurs med videoer du kan se på når det passer deg best - og dette kurset er en liten smakebit på et fullt kurs som kommer om kun kort tid.

 

Emner: SnapChat, Sosiale medier, Innføring

Abonner på nyhetsbrev

Innlegg etter Emne

se alt